“Waarom dit boek?” Zullen vele van jullie zich afvragen.

Ik heb dit boek geschreven , omdat ik mijn kennis graag met u wil delen zodat de Koihobby naar een hoger niveau getild wordt.
Verder vind ik dat er teveel onwaarheden verkondigd worden in de Koiwereld, waarvan de Koiliefhebber de dupe is. Ik hoop dat u met de kennis uit dit boek een verdere verdieping in de Koihobby vind.

Dit boek is het resultaat van mijn jarenlange ervaring op het gebied van het kweken, inkopen, bestuderen, behandelen en op laten groeien van Koi.

De basis van dit boek wordt gevormd door 20 jaar research naar Koi, waarbij ik door het bestuderen van foto’s, het maken van aantekeningen en toetsen van mijn voorspellingen, mijn uitgebreide kennis heb verworven. Dit boek is een samenvatting van mijn ervaringen en verdiepingen die ik graag met u wil delen.

In dit boek staat de Koi centraal. Naast de Koi op zich worden nog een aantal randzaken aangestipt, maar de Koi blijft het middelpunt van dit boek.

Ik begin dit boek met een ruime bespreking van de losse delen van de Koi zoals de vinnen, huidkwaliteit, pigmentatie, kwaliteit herkenning, en body. Daarnaast besteed ik aandacht aan wat zij betekenen in de verdere ontwikkeling van de Koi. Vervolgens sta ik stil bij het gebruik van zout in de vijver, resistentie tegen antibiotica en voeding. Daarna bespreek ik wat er komt kijken bij het kweken van Koi en licht ik de afkomst toe.

Ik wens jullie veel leesplezier!

 

Jos Aben