Hieronder vindt u een overzicht van de veel gestelde vragen.

Wij zijn de enigste Koifarm in de wereld die 100% KHV vrij is.

Niet alleen KHV maar ook vrij van een andere gevaarlijke virale karper ziekte, namelijk SVC. SVC staat voor Spring Viraemia of Carp, wat betekend Voorjaars ziekte bij Koi.

Onze Koi zijn de afgelopen 8 jaar door de erkende veterinaire diensten gecontroleerd op KHV en SVC door middel van meerdere herhaalde testen en sectie op een groot aantal vissen.

Wij zijn er zeer trots op om hier te kunnen mededelen dat wij hierdoor de enigste farm in de wereld zijn die een 100% vrije KHV en SVC status hebben verkregen.

Alle afgevaardigden uit alle Europese landen en ook daarbuiten hebben in Brussel ondertekend en ons deze KHV en SVC vrije status verleend. Hierdoor zijn we ook de enigste farm in Europa die vissen kunnen exporteren buiten het vasteland van Europa naar bijvoorbeeld Engeland en Amerika.

Dat betekend dat U dus geen angst hoef te hebben dat U door middel van een Yoshikigoi KHV in U vijver kunt krijgen. Dit kan dus met 100% zekerheid niet.

Eindelijk 100% KHV vrije vissen.

  1. U ziet een Yoshikigoi die u leuk vindt en wilt er graag een maximaal bod op uitbrengen van bijvoorbeeld €100,00.

U geeft in het bied vakje aan €100,00 en duwt op BID. Het systeem onthoud dat u maximale bod €100,00 is en zal dus alle biedingen die tussen de €50,00 (het beginbod) en uw maximale bod €100,00 automatisch verhogen met €1,00.
NIEMAND (ook de administrators niet) kan zien wat uw maximale bod is!

voorbeeld 1: (uitgaande van uw bod van €100,-)
Het beginbod is €50,00
Piet biedt €55,00
Automatisch geeft het systeem aan €56,00 omdat u €100,00 als maximale bod heeft ingesteld.

Voorbeeld 2:
Het bod is €50,00
Piet biedt €100,00 (hetzelfde als uw maximale bod)
Automatisch geeft het systeem aan €100,00 met uw naam. Omdat u uw bod automatisch laat verhogen, heeft degene met het automatische bod het “hoogste” bod.
Dit betekent dat als er 2 mensen hetzelfde bieden (1 automatisch en 1 handmatig)dat degene met het automatische bod wint. Dit is hoe het systeem is geprogrammeerd en kan dus  niet aangepast worden.

Voorbeeld 3:
Het beginbod is €50,00
u heeft €100,00 geboden
Piet biedt €110,00
Automatisch geeft het systeem aan dat Piet een hoger bod heeft geplaatst. Omdat uw maximale bod van €100,00 is overboden, wordt het nieuwe bod automatisch €101,00
Piet heeft dus het hoogste bod tussen de €101,00 en €110,00.

Voorbeeld 4:
Stel dat het bod op €180,00 staat.
Uw maximale bod wilt u vervolgens invoeren op €255,00.
Dan bestaat er een kans dat iemand anders al een maximaal bod heeft ingevoerd van €250,00.

In dit geval gaat uw automatische bod meteen naar €251,00 en bent u, automatisch de hoogste bieder. Let hierop! Alle biedingen die gedaan worden, kunnen niet ongedaan gemaakt worden!

Mocht u nog vragen  hebben, kunt u ten alle tijden een email sturen naar: info@yoshikigoi-auctions.com

Wij zullen proberen zo snel mogelijk te reageren. Mocht u telefonisch contact wensen, mail dan uw telefoonnummer en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

Ook zijn wij tijdens kantooruren (8.30 uur tot 18.00 uur) telefonisch te bereiken op telefoonnummer; 06-1988 02 67

Let op! De gewonnen veilingen dienen wel binnen 7 dagen voldaan te worden op ons rekeningnummer!

U krijgt van ons de mogelijkheid op meerdere manieren te betalen, Als u kiest voor overboeking dient u het bedrag binnen 7 dagen, na ontvangst van de factuur op onze rekening bij te hebben geschreven.

Als de Yoshikigoi bij ons overwinteren is dit ook het geval.

Aangezien er voor Nederland, België en Frankrijk geen transporteurs zijn voor levende vissen kunnen deze uitsluitend zelf afgehaald worden of er moeten andere bezorgkosten berekend worden.

Indien wij zelf de vissen moeten bezorgen zijn hiervoor de vaste kosten;

Binnen een straal van 20km van ons bedrijf in Grubbenvorst 50 Euro.
Binnen de straal van 50km zijn de bezorgkosten 75 Euro.
Binnen de straal van 100 km zijn de bezorgkosten 150 Euro.
Bij grotere afstanden van 100 km tot maximaal 200 km zijn de bezorgkosten enkele reis, per auto €0,43 per km. Dit komt dan extra bovenop de 150 Euro bezorgkosten.

Voor België en Frankrijk zijn de verzendkosten €0,43 per km enkele reis per auto.

Mocht u de gewonnen Yoshikigoi geleverd willen hebben dan maken wij een factuur voor u op. Deze dient eerst betaald te worden alvorens het transport plaats kan vinden.

U kunt er natuurlijk altijd voor kiezen om de gewonnen Yoshikigoi zelf op te komen halen. Dit dient wel op afspraak te gebeuren. 

Al onze veilingvissen zwemmen op onze locatie in Grubbenvorst in Nederland.

De Gewonnen veilingvissen kunnen daar opgehaald worden echter uitsluitend met een afspraak.

Mocht u uw gewonnen Koi op willen halen dan kunt u ons een email sturen naar info@yoshikigoi-auctions.com of u kunt het contactformulier HIER invullen .

Het adres is;

Yoshikigoi
Californischeweg 14
5971NV Grubbenvorst

 

Wij hebben onze particuliere verkoop in 2012 moeten opgeven aangezien we het te druk kregen met het kweken en onderhouden van al onze vissen.

Het is dus NIET mogelijk om bij ons op de farm een kijkje te nemen.

Ook hebben wij uitsluitend vissen zwemmen die op de veilingwebsite zullen komen.

Zodra u een veiling gewonnen heeft krijgt u van ons een mail met daarin de mogelijkheid om de Koi te betalen.

U kunt op 2 manieren betalen. Online of contant bij afhalen.

Mocht u contant willen betalen verzoeken wij u het bedrag gepast mee te brengen.

Zodra er per mail een afspraak en tijdstip gepland staat (Bij voorkeur willen we graag de afspraak voor ophalen plannen op zaterdag tussen 10.00 uur en 12.00 uur) zullen we ervoor zorgen dat de Koi ingepakt klaar staat voor u.  Het is helaas niet mogelijk om bij het inpakken aanwezig te zijn.

Bij geschikte watertemperaturen boven de 15 graden Celsius zullen de door de consument aangekochte Yoshikigoi ten allen tijden binnen 7 werkdagen verzonden worden. Een uitzondering op deze regel is, indien de buitentemperatuur van het water beneden deze 15 graden Celsius ligt.

Beneden de 15 graden Celsius watertemperatuur kunnen alle door de consument aangekochte Yoshikigoi kosteloos bij de Yoshikigoi farm verblijven tot de watertemperatuur bij de consument boven de 15 graden Celsius ligt.

Dus alle aangekochte vissen van onze winterveilingen kunnen geheel kosteloos op de Yoshikigoifarm op de farm verblijven.

Indien de watertemperatuur boven de 15 graden Celsius is, kunnen de Yoshikigoi uiterlijk 2 weken op de Yoshikigoi farm verblijven.

Dit geldt echter uitsluitend in onderling overleg en na schriftelijke bevestiging door Yoshikigoi en de consument. Het verzoek om de aangekochte Yoshikigoi langer dan 7 werkdagen op de Yoshikigoi Farm te laten verblijven dient uiterlijk binnen 24 uur schriftelijk bij Yoshikigoi aangevraagd te zijn.

Indien de aangekochte Yoshikigoi langer dan 2 weken na de aankoopdatum op de farm moeten verblijven zullen wij een bedrag van €7,20 per week in rekening brengen per aangekochte Yoshikigoi, mits anders schriftelijk is overeengekomen door beide partijen.

De kosten van €7,20 per week per Yoshikigoi, zijn voor de overblijfkosten voor elke aangekochte Yoshikigoi.

Alle in de winter geveilde vissen kunnen kosteloos tot het voorjaar bij ons op de farm verblijven tot de watertemperaturen in het voorjaar boven de 15 graden zijn.

Indien er wat met de vissen gebeurt zoals kleurverlies, infecties of andere nadelige oorzaken (gezondheid) van de Koi zullen deze door ons vervangen worden door een soortgelijke Koi of een creditering van het veiling bedrag.

Als u kiest voor een bankoverschijving zult u op uw factuur een factuurnummer vermeld zien staan.

Wij verzoeken iedereen die een overschrijving doet per bank het volgende in de beschrijving te zetten;

Factuurnummer
Veilingnummer
Nickname

Zo is het voor ons makkelijker een betaling te lokaliseren en voorkomt dit voor ons onnodig zoeken en voor u onnodig wachten.

Om in Nederland gebruik te maken van betaalsystemen zoals Ideal, PayPal en Visa bijvoorbeeld, heeft men een provider nodig die dit regelt.

Aangezien deze provider er ook graag wat aan wil verdienen is iedereen dus verplicht een bijdrage van het ontvangen bedrag te betalen.

De meeste Web Shops nemen dit dan ook voor eigen rekening.

Wij zijn er als bedrijf echter van overtuigd dat onze aangeboden vissen veelal ver onder de normale verkoopprijs worden verkocht en behouden ons dan ook het recht voor de kosten aan de consument door te berekenen.

Mocht u geen extra kosten willen betalen en niet via Ideal willen betalen, dan kunt er natuurlijk ook altijd voor kiezen om de gewonnen Yoshikigoi op te komen halen. U dient het bedrag dan wel gepast en contant mee te brengen.

Hieronder ziet u de tarieven die wij extra berekenen.

Overboeking: €3,95 (dan krijgt u per mail een factuur die u dient over te maken)
Ideal: €0,00
Mastercard: 1,8% over het totaalbedrag
Visa: 1,8% over het totaalbedrag
PayPal: 3,4% over het totaalbedrag
Bankcontact: 1,5% over het totaalbedrag
Sofort Banking: 0,9% over het totaalbedrag

U kunt de tarieven ook vinden op: https://www.mollie.com/nl/pricing/

Helaas is het niet mogelijk om alle e-mails elke dag te beantwoorden.

Het komt regelmatig voor dat we door het vele werk niet elke dag in de gelegenheid zijn om de email te beantwoorden. Wij proberen echter iedere mail die we binnenkrijgen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Het kan derhalve voorkomen dat u pas na 3 dagen een reactie ontvangt. Dit is echter eerder uitzondering dan regel.

Mocht u een dringende vraag hebben die niet zo lang kan wachten kunt u ook telefonisch op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur contact met ons opnemen.

Dit kan op telefoonnummer 0031-619880267

Wij verzoeken u wel om ons 24 uur de tijd te geven om op uw email te reageren.

Opvangen van de Koi na transport.

U moet begrijpen dat het transporten van Koi altijd een klein risico met zich mee brengt. Wij controleren onze vissen op parasieten en bacteriele infecties voordat zij het terrein verlaten. Dit is echter geen garantie dat deze alsnog kunnen optreden. U dient uw nieuwe aankoop goed in de gaten te houden de eerste periode.

Nadat u thuis aankomt is het in ieder geval belangrijk om dezelfde water temperatuur in de Vijver/Quarantainebak te hebben. Dit voorkomt onnodige stress.

Wij hebben liever dat de Koi in eerste instantie in een quarantaine bak gezet worden omdat men ze hier simpelweg veel beter in de gaten kan houden. Wij begrijpen ook dat dit niet altijd mogelijk is maar willen u er op wijzen dat dit onze voorkeur geniet.

Wij kunnen echter alleen garant staan voor onze en ook U vissen indien een quarantaine periode aangehouden word van minimaal 3 weken. In geen ander geval staan wij garant voor gevolgschade.

Opvangen en controle.

Het is uitermate belangrijk om er zorg voor te dragen dat de vijver of quarantainebak met de nieuwe vissen elke dag gecontroleerd worden. In de Quarantainebak met name op Ammonia. Hiervoor kan men overal test sets verkrijgen die deze belangrijke parameter goed kunnen meten. Ammonia is de belangrijkste water parameter die veelal onderschat word. Met name bij kleine vissen is een hoge ammonia spiegel veelal een oorzaak van zieke en vaak ook dode vissen. Een te hoge ammonia spiegel is uitermate schadelijk voor het kieuwweefsel van de vissen.

Het word nogal eens onderschat en daarom niet dagelijks gemeten. Indien men echter dit niet meet en de ammonia te hoog oploopt zal dit voor grote schade aan het visbestand zorgen. Belangrijk is dus om de ammonia en de nitriet waarden te controleren.

Om ook te voorkomen dat de Nitriet schade veroorzaakt bij U vissen en ook om het osmose regulerend systeem te ontlasten adviseren wij om 3 kg vijverzout per 1000 liter water toe te voegen aan U quarantaine systeem.

Mocht u toch een probleem hebben met uw ontvangen Yoshikigoi willen wij u verzoeken ons binnen 24 uur na ontvangst een email te sturen met uw vraag/klacht.

Graag ontvangen wij hierbij ook fotomateriaal.

Wij zullen dan beoordelen of dat er op uw probleem een herroeppingsrecht van toepassing is. Zodra we uw email hebben beoordeeld zullen wij u mede delen wat de eventuele verdere stappen zijn.

Mocht u recht hebben op vergoeding, zullen wij het bedrag verminderd de transportkosten binnen 14 dagen naar u terug overmaken.

Omdat we nu eenmaal werken met levende dieren kan het soms voorkomen dat er iets niet helemaal klopt, wij proberen dit natuurlijk ten alle tijden te voorkomen maar het zijn en blijven levende dieren.

Identiteit van de ondernemer:
Yoshikigoi
Californischeweg 14
5971NV Grubbenvorst
info@yoshikigoi-auctions.com
0031-619880267
KVK: 12037508
BTW NUMMER / VAT: NL-82 1880 585-B01

Als u uw account wenst te verwijderen kunt u ons een email sturen.

Dit kan via het contactformulier of via: info@yoshikigoi-auctions.com

we willen graag de volgende gegevens van u weten alvorens wij u account kunnen verwijderen;

  1. Uw naam
  2. Uw gebruikersnaam
  3. Uw emailadres
  4. Uw adresgegevens

Zodra wij deze gegevens van u hebben ontvangen zullen wij u binnen enkele dagen een email sturen dat uw account verwijderd is.